Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Verpleegkundigenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Ambulances minder beschikbaar door ‘onzinritten’

  07-10-2016 - Ambulances rijden steeds vaker op spoedritten die medisch gezien niet noodzakelijk zijn. Dat concludeert tv-programma De Monitor (KRO-NCRV) uit een enquête onder 640 ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen en centralisten in meldkamers. Van hen geeft 86 procent aan de afgelopen twee tot drie jaar een aanzienlijke toename te hebben ervaren in het aantal ambulancespoedritten. Van grote invloed hierbij zijn de ‘uitvraagsystemen’ waarmee de meldkamers en huisartsenposten sinds enkele jaren werken en die sneller een hogere urgentie toekennen dan voorheen. Lees het hele artikel »

 • Ggz strijdt over gevolgen pensioenaftopping

  21-09-2016 - Na de medisch specialisten in de ziekenhuizen gaan ook de psychiaters in de ggz actievoeren om het werkgeversdeel van de ‘vrijgevallen’ pensioenpremie uitgekeerd te krijgen. Lees het hele artikel »

 • ‘Laat verzekeraars ziekenhuistarieven openbaren’

  21-09-2016 - Zorgverzekeraars moeten openheid gaan geven over de tarieven van ziekenhuisbehandelingen tot aan de eigenrisicogrens. Ziekenhuizen kunnen dat zelf beter niet doen, omdat dat een verstoring kan opleveren in de jaarlijkse onderhandelingen met de zorgverzekeraars, stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Lees het hele artikel »

 • ‘Ziekenhuisfusies vergroten kwaliteit niet’

  07-09-2016 - Ziekenhuizen claimen vaak dat fusies goed zijn voor de kwaliteit, maar in werkelijkheid leveren ze geen aantoonbaar betere kwaliteit van zorg op. Sterker nog; door onzekerheid en afleiding door het fusietraject kan de aandacht voor kwaliteit verslappen en kunnen de wachttijden oplopen. Lees het hele artikel »

 • Schippers: ‘Openheid leidt niet tot hogere prijzen’

  02-09-2016 - Minister Schippers denkt niet dat de kosten van de zorg omhoog gaan als zorgverzekeraars hun tariefafspraken met de ziekenhuizen openbaar maken. Dat schrijft zij in antwoord op Kamervragen. Lees het hele artikel »

 • NZa moet tarieven ggz opnieuw vaststellen

  21-07-2016 - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet de tarieven voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) opnieuw vaststellen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft afgelopen week het beroep van de zorgverzekeraars tegen de ggz-tarieven voor 2014 en 2015 gegrond verklaard.
  Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts