Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Verpleegkundigenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Topklinische status Martini Ziekenhuis met lof verlengd

  01-12-2016 - Het Martini Ziekenhuis mag zich ook de komende vijf jaar weer met recht een topklinisch opleidingsziekenhuis noemen. Dat bevestigde de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) vorige week na een uitgebreide visitatie. STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich met topklinische zorg, opleiding en patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en door hun focus op innovatie, medisch leiderschap en visie op de toekomst van de zorg. Het Martini Ziekenhuis is een van de zesentwintig topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Onze topklinische expertisegebieden zijn bijvoorbeeld brandwonden, het bewegingsapparaat, oncologie, vasculaire zorg, allergie bij kinderen, interstitiële longziekten en het slaapcentrum. Lees het hele artikel »

 • Afspraak: Verspilling voorkomen door korter voorschrijven

  30-11-2016 - Patiënten krijgen de medicijnen die ze voor het eerst gebruiken voortaan voor maximaal 15 dagen mee. Er wordt eerst gekeken of het middel goed werkt, voordat apothekers middelen voor een langere periode meegeven. Als medicijnen meer kosten dan € 1.000,- per maand, worden de eerste 6 maanden niet voor langer dan 1 maand medicijnen meegegeven. En in het geval van intensieve zorg thuis, bijvoorbeeld in de laatste fase van iemands leven, bepaalt de patiënt (of zijn naasten) met de betrokken zorgverleners welke medicijnen nodig zijn. En welke niet. Maatwerk is daarbij het uitgangspunt. Lees het hele artikel »

 • Ook herstel arbeidsmarkt zorg

  30-11-2016 - Na een periode van minder werkgelegenheid zal het aantal banen in de zorg tot aan 2020 groeien ten opzichte van 2015. Ook verandert het soort werk. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) schrijven dit aan de Tweede Kamer. Lees het hele artikel »

 • Slechte acute pijnbehandeling veroorzaakt chronische pijn

  28-11-2016 - Pijn vaak onderschat door verpleegkundigen De huidige behandeling van acute pijn is onvoldoende en kan chronische pijn veroorzaken. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente door promovenda Jorien Pierik. Lees het hele artikel »

 • Vier centra werken nauw samen voor excellente dwarslaesiezorg in vier noordelijke provincies

  28-11-2016 - Om betere zorg te kunnen bieden aan patiënten met een dwarslaesie hebben vier revalidatiecentra op 23 november 2016 hun handtekening gezet om samenwerking formeel te bekrachtigen. Hiermee ontstaat een goed samenhangend revalidatienetwerk in de vier noordelijke provincies. Het gaat om UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren/Groningen, Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede, Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag en Vogellanden in Zwolle. Lees het hele artikel »

 • Patiëntenstops SEH verschillen per regio

  28-11-2016 - De mate waarin ziekenhuizen kiezen voor een patiëntenstop op de SEH-afdeling, verschilt sterk per regio. In sommige regio’s komen nauwelijks patiëntenstops voor, in andere één keer per week tot één keer per dag. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Lees het hele artikel »

 • Betere levensverwachting met hormoontherapie

  25-11-2016 - Patiënten met uitgezaaide borstkanker hebben een betere levensverwachting als ze eerst met hormoontherapie behandeld worden dan wanneer gestart wordt met chemotherapie. Dat blijkt uit onderzoek onder honderden patiënten in Zuidoost-Nederland. Lees het hele artikel »

 • Gemeente Den Haag stimuleert inwoners om zorgcoöperaties te vormen

  25-11-2016 - De Gemeente Den Haag biedt inwoners de ruimte om zelf hun zorg te organiseren bijvoorbeeld in de vorm van een zorgcoöperatie. De 4e editie van de reeks zorginnovatiebijeenkomsten die de Gemeente Den Haag organiseert vindt op 16 december plaats en heeft als centraal thema ‘Samen zorg regelen’. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen melden ruim 300 datalekken

  24-11-2016 - Sinds 1 januari hebben ziekenhuizen melding gemaakt van 304 datalekken. Dat bevestigt de Autoriteit Persoonsgegevens donderdag na berichtgeving in Trouw. Een datalek wil zeggen: het verlies van privacygevoelige informatie. Om hoeveel ziekenhuizen het gaat en om wat voor soort meldingen het gaat kan de Autoriteit Persoonsgegevens niet zeggen, omdat dan herleidbaar zou zijn bij welk ziekenhuis er sprake is geweest van een datalek. Lees het hele artikel »

 • Noord-Hollandse ziekenhuizen kunnen verder met fusieplannen

  24-11-2016 - De fusieplannen van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn zijn goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder kan zich vinden in een fusie, omdat er voor patiënten en zorgverzekeraars nauwelijks iets verandert wat betreft hun keuzemogelijkheden. Lees het hele artikel »

 • Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh

  23-11-2016 - Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 22 november een werkbezoek gebracht aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development (RRD) in Enschede. Lees het hele artikel »

 • Na Jan Slagter breekt ook Johan Derksen een lans voor Ma van Hugo Borst en de NS Publieksprijs

  23-11-2016 - Na de brief in het Algemeen Dagblad van Omroep Max-directeur Jan Slagter vraagt nu ook Johan Derksen de Voetbal Insidekijkers op om massaal op Ma te stemmen voor de NS Publieksprijs. Lees het hele artikel »

 • Carinova stapt in Vitaal Vechtdal

  22-11-2016 - Vitaal Vechtdal is verheugd om Carinova als nieuwe partner van Vitaal Vechtdal te mogen verwelkomen. Optimale samenwerking tussen zorgverleners ten behoeve van individuele zorg aan cliënten is voor Carinova heel belangrijk. Daarom wordt Carinova partner binnen het samenwerkingsverband ‘Vitaal Vechtdal’. Met de komst van Carinova wordt het samenwerkingsverband in de regio Vechtdal verder versterkt. Lees het hele artikel »

 • Impact reuma zwaar onderschat

  22-11-2016 - Elke dag komen er 700 mensen bij met de diagnose reuma. Het totale aantal komt hiermee tot bijna 2 miljoen mensen die kampen met een vorm van reuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is het een zeer veel voorkomende chronische ziekte in Nederland. Een derde ondervindt matige tot ernstige beperkingen in het dagelijks leven. Ze worden beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Dit stelt het Reumafonds op basis van het grootschalige onderzoek ‘Reumatische aandoeningen in Nederland’. Dit onderzoek is uitgevoerd door NIVEL in het kader van het 90-jarig bestaan van het Reumafonds. Lees het hele artikel »

 • HR-manager in de zorg stelt cliënt centraal

  22-11-2016 - Niet het bestuur of medewerkers, maar de cliënt staat tegenwoordig centraal bij HR in de zorg. HR-managers stellen tegenwoordig bij alles wat ze doen de vraag 'wat heeft de cliënt hieraan?' Deze toegenomen klantgerichtheid is terug te zien in meer maatwerk voor de cliënt, meer regionale samenwerkingen en een grotere nadruk op wat medewerkers zelf bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Lees het hele artikel »

 • 'Geef het werk terug aan de zorgprofessionals'

  18-11-2016 - 'Geef het werk terug aan de zorgprofessionals' stelt Monique Kempff voorzitter NU'91. Lees het hele artikel »

 • KNMP: ‘Elk verpleeghuis een apotheker om medicatieveiligheid te waarborgen’

  18-11-2016 - Elk verpleeghuis in Nederland dient een eigen apotheker aan te stellen om de medicatieveiligheid te waarborgen. Hiervoor pleit de KNMP in een brief aan de Tweede Kamer, voorafgaand aan het Algemeen Overleg Verpleeghuiszorg van 17 november. Ook de ouderenorganisatie KBO-PCOB wil meer farmaceutische expertise bij de toediening van medicijnen aan verpleeghuisbewoners. Lees het hele artikel »

 • Geluksprofessor Patrick van Hees: ‘Goede voornemens zijn te individualistisch’

  18-11-2016 - Acht op de tien Nederlanders maakt de komende tijd weer goede voornemens. Afvallen staat ook dit jaar met stip bovenaan. Patrick van Hees (1969), geluksexpert en auteur van het boek Geluk is D.O.M., zegt: ‘stop ermee’. Van Hees waarschuwt én adviseert over goede voornemens. ‘Gelukkig leven is een zaak van leven en dood! Gelukkige mensen leven namelijk langer, zo blijkt uit onderzoek.’ Lees het hele artikel »

 • Privacy in de zorg rammelt aan alle kanten

  18-11-2016 - Maar liefst één op de twee mensen ervaart problemen met privacy in de zorg, zo blijkt uit onderzoek van Landelijk Platform GGz, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in). Meeluisteren met vertrouwelijke gesprekken, onjuiste informatie in dossiers en uitwisseling van informatie tussen zorgverleners zónder toestemming van de patiënt of cliënt zijn de meest gehoorde klachten. Lees het hele artikel »

 • FoodforCare smaakt naar meer

  18-11-2016 - Eten in het Radboudumc is er het afgelopen jaar sterk op vooruit gegaan, zo blijkt uit de evaluatie van het nieuwe voedingsconcept FoodforCare. Zowel patiënten als medewerkers vinden dat de smaak, presentatie en het aantal eetmomenten verbeterd zijn. Op basis van deze positieve bevindingen heeft de Raad van Bestuur van het Radboudumc besloten door te gaan met FoodforCare voor het hele UMC. FoodforCare is een initiatief van jonge kankerpatiënten (AYA’s), het Radboudumc en Maison van den Boer. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts