Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Een boswandeling maken in een ziekenhuis | Tara Mulder winnaar van de eerste PFZW Design Award

15-07-2019 - Zeventien studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft bedachten innovatieve oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen tijdens het werk.

 

Na een spannende strijd mag Tara Mulder zich de winnaar noemen van de PFZW Design Award 2019. De jury vond haar concept “Boswandeling” de beste oplossing voor de casus die de studenten voorgelegd kregen.

De winnaar
Deze eerste PFZW Design Award is een unieke samenwerking tussen PFZW en TU Delft. Begin april kregen de studenten een casus voorgelegd. Zij werden gevraagd een oplossing te ontwerpen om doktersassistenten tijdens het werk in beweging te krijgen om daarmee het verzuim te verlagen. PFZW had hierin de rol van facilitator en bracht de creatieve, talentvolle studenten in contact met de doktersassistenten.

Uit een groep van 17 studenten is Tara Mulder als winnaar aangewezen. In de jury zaten onder andere directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders, directeur van PFZW Peter Borgdorff en voorzitter van de faculteit, Peter Vink. Met haar idee “Boswandeling” wil Tara het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Een oplossing die niet alleen voordelen biedt voor doktersassistenten, maar ook voor andere medewerkers, patiënten en bezoekers. Het is de bedoeling om Tara’s innovatie daadwerkelijk uit te rollen in het ziekenhuis.

Het hele traject van inzending tot uitreiking is vastgelegd in een mini-videoserie, die in september verschijnt op https://beterewereld.pfzw.nl/ en op de YouTube-pagina van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De award is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. PFZW zorgt voor het pensioen van mensen die werkzaam zijn in deze sector. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het pensioenfonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt.
 

Meer actueel

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts